بیوشیمی
هر آزمایشگاه تشخیص طبی نیاز به یک متخصص بیوشیمی داره. این متخصص ها میتونن روی تاثیر داروها، غذاها و مواد دیگه روی فرآیند های بیولوژیکی بدن کار کنن.
گرایش های بیوشیمی:
– بیوشیمی بالینی: بیوشیمی بالینی در وزارت بهداشت ارائه میشه و دارای ماهیت پزشکی هست. متخصصین این گرایش میتونن در بیمارستان ها، درمانگاه ها و یا آزمایشگاه های تشخیص طبی به عنوان مسئول بخش بیوشیمی مشغول به کار شن و در تشخیص بیماری ها به پزشکان کمک کنن.
– بیوشیمی محض: این گرایش در وزارت علوم ارائه میشه و به اسم بیوشیمی عمومی هم شناخته میشه. متخصصین این رشته میتونن توی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی مثل شرکت های داروسازی یا بیوتکنولوژیکی مشغول شن.
سلولی مولکولی
متخصصین رشته ی سلولی و مولکولی در پشت صحنه با انجام تحقیقات روی سلول های انسانی، جانوری، گیاهی و بنیادی، سلول ها و سیستم سلول ها را بهتر میشناسن و با دانسته هاشون تحقیقات مختلف زیستی انجام میدن. از مهمترینِ این تحقیقات، میشه به تحقیق روی سلول های بنیادی اشاره کرد.
گرایش های این رشته :
– زیست شناسی سلولی مولکولی
– زیست شناسی سلولی مولکولی – ژنتیک
– زیست شناسی سلولی مولکولی – میکروبیولوژی
– زیست شناسی سلولی مولکولی – بیوشیمی
– زیست شناسی سلولی مولکولی – بیوفیزیک
زیست شناسی جانوری
جانورشناسان محققانی هستن که حیوانات رو داخل محیط آزمایشگاه و یا خارج از اون مطالعه میکنن. این مطالعات میتونه مطالعه فیزیولوژیکی، رفتارشناسی و یا بوم شناسی جانوران باشه.
به جز حوزه تحقیقاتی ، حوزه های محیط زیستی و حفاظت از گونه های جانوری هم وجود داره که متخصصین رشته زیست شناسی جانوری میتونن در اون فعالیت کنن و با ایجاد زیستگاه های حفاظتی و باروری های کنترل شده، از انقراض گونه های جانوری جلوگیری کنن. کار در باغ وحش ها و مزارع حیوانات نیز به عنوان مربی حیوانات از دیگر فعالیت های متخصصین این رشته ست.
گرایش های زیست شناسی جانوری :
– فیزیولوژی جانوری: مطالعات در زمینه نحوه زندگی، متابولیسم، عملکرد بدنی و تغذیه مختلف گونه های جانوری
– بیوسیستماتیک جانوری: مطالعات در زمینه گروه های مختلف جانوری، تنوع زیستی و روابط تکاملی و خویشاوندی اونها
– زیست شناسی سلولی تکوینی: مطالعات در زمینه تکوین جانوران از لحظه لقاح و تولد تا زمان تولید مثل و مرگ
– بافت شناسی و جنین شناسی: مطالعات در زمینه رشد و تکامل جنین جانوران و مطالعه بافت های مختلف بدن اونها
زیست شناسی گیاهی
به طور کلی تمرکز اصلی این رشته روی حوزه تحقیقاتی و پژوهشی هست و متخصصین این رشته توی مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی فعالیت میکنن و به مطالعه روی گیاهان و یافتن روش های بهتر برای پرورش گیاه میپردازن. عده ای هم به تکثیر گل و گیاه، کشاورزی و جنگلداری مشغول میشن.
گرایش های زیست شناسی گیاهی
– فیزیولوژی گیاهی: مطالعات در زمینه رشد، متابولیسم و تولید مثل گیاهان
– اکولوژی گیاهی و سیستماتیک: مطالعات در زمینه طبقه بندی گیاهان
– زیست شناسی تکوینی گیاهی: مطالعات در زمینه تولید مثل و تکوین گیاهان
زیست شناسی دریا
این گرایش زیست شناسی، به نسب رشته های دیگه نیازمند پشتکار و آمادگی بدنی و ذهنی بالاتری هست. محل های فعالیت متخصصین این رشته در محیط های مربوط به آب است و این متخصصان میتوانند در مراکز پرورش ماهی، در اقیانوس ها و زیست بوم ها شروع به فعالیت کنن.